מתכוני אבטיח טעימים ומרעננים

חמישה מתכוני אבטיח טעימים שירעננו לכם את הקיץ


מתכוני אבטיח טעימים שירעננו לכם את הקיץ 

       sliced watermelon wallpaper 1366x768       

          סלט אבטיח, אפרסק(נקטרינה) ותפוח (4 מנות)

2 כוסות אבטיח ללא גרעינים חתוך לקוביות

100 גרם עיזים מפוררת

חופן פיסטוקים לא קלויים

3 עלי בזיליקום חתוכים לרצועות דקות

אפרסק (נקטרינה) חתוכה לקוביות קטנות

תפוח עץ (ענה או פינק-ליידי) לתוך לפרוסות דקות

רבע בצל סגול פרוס לרצועות דקות

כף שמן זית

כף חומץ בלסמי

כפית סילאן

רבע כפית מלח

אופן ההכנה:

בקערה קטנה מערבבים את שמן הזית, החומץ הבלסמי הסילאן והמלח. את יתר הרכיבים שמים בקערה גדולה יחד. שופכים את הרוטב מהקערה הקטנה לקערה הגדולה ומערבבים בעדינות באמצעות כף הגשה גדולה או הידיים על מנת לא לפצוע את הרכיבים. מגישים.

בתיאבון. 




           סלט אבטיח, מלון קשיו ומוצרלה(4 מנות)                      

                 חופן נבטים סיניים

                 רבע אבטיח חתוך לקוביות

                 חצי מלון חתוך לקוביות

                 חופן אגוזי קשיו קלויים

                 2 כפות של כדורי מוצרלה קטנים

                 כף רוטב צ'ילי מתוק

                 כף שמן זית

                 כף לימון

                  אופן ההכנה:

                 בקערה קטנה מערבבים את הצ'ילי המתוק, שמן הזית והלימון. בקערה גדולה מכניסים את הנבטים, האבטיח, המלון וכדורי המוצרלה.
                 שופכים מעליהם את התערובת מהקערה הקטנה.
                 לאחר שהסלט מוכן שמים את אגוזי הקשיו למעלה ומגישים.

                  בתיאבון.




           גספצ'ו אבטיח (8 מנות)      

חצי אבטיח גדול/אבטיח קטן שלם ללא גרעינים חתוך לקוביות

שן שום קטנה

חצי כפית מלח

מלפפון קטן חתוך לקוביות קטנות

רבע פלפל צהוב קצוץ לקוביות קטנות

10 עגבניות שרי (באיזה צבע שתבחרו) חתוכות לרבעים

שורש ג'ינג'ר מגורד (בגודל ציפורן)

כף שמן זית

מכניסים את האבטיח המלח ושן השום למערבל וטוחנים עד להשגת המרקם הרצוי. מסננים את התערובת דרך מסננת דקה לתוך קערה ומכניסים למקרר לכשעה. לפני ההגשה מוסיפים את יתר הרכיבים למעט הג'ינגר ושמן הזית ומערבבים. ניתן למזוג לכוסות ויסקי קטנות באמצעות מצקת עד שממלאים כ3/4 כוס. הג'ינג'ר ושמן הזית משמשים גם לטעם וגם לקישוט. זלפו בעדינות מעט שמן זית בתנועה גלית ופזרו בעדינות מלמעלה את הג'ינג'ר המגורר. הגישו קר.

בתיאבון.




           ארטיק אבטיח ומנגו (8 מנות)               

אבטיח קטן ללא גרעינים, חתוך לקוביות.

חצי מנגו ללא הקליפה

חצי כפית של גרידת לימון

כוס מים

אופן ההכנה:

טוחנים את כל הרכיבים יחד בבלנדר עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.

מוזגים את התכולה לכוסות פלסטיק חד פעמיים ושמים בהם כפיות. מכניסים להקפאה ל4 שעות לפחות עד שהתערובת מתקשה. שולפים את הארטיק מהכוס כאשר שמים את חלק הכוס תחת הברז עם מים פושרים והארטיק מחיק החוצה.

בתיאבון.




          מיץ אבטיח, לימון ומנטה (לקנקן)                      .

4 כוסות של חתיכות אבטיח ללא גרעינים

חצי כוס נענע טריה

2 כפות סוכר

חצי כוס מים רותחים

4 כוסות מים קרים

חצי לימון פרוס לפרוסות דקות ללא גרעינים

קוביות קרח

אופן ההכנה:

ממיסים את הסוכר במים הרותחים.

מכניסים את כל הרכיבים למעט הנענע, הלימון והקרח לבלנדר וטוחנים.

מעבירים לקנקן ומוסיפים את הנענע, הלימון וקוביות הקרח. מערבבים ומגישים.

לרוויה.

חדשות - חם באתר !

 

סנסה