להפחית את הדלקת ולרזות

 מאת: ענבל ברדוגו,נטורופתית - מייסדת "שיטת שילובים" להרזיה

 

להפחית את הדלקת ולרזות / מאת: ענבל ברדוגו, נטורופתית. מייסדת "שיטת שילובים" להרזיה.

הגורמים שמקשים על תהליך הירידה במשקל הם רבים ושונים ובכדי שתהליך ההרזיה יעשה בצורה נכונה וקלה, עלינו להתייחס לגורמים הללו ולאזן אותם.

במאמר זה, אסביר מדוע דלקת מקשה על תהליך ההרזיה ואגלה לכם כיצד ניתן להפחית אותה ובכך לסייע לגוף לרדת במשקל.

להפחית את הדלקת תמונה קנויה שאטר קטן

באופן כללי ניתן לומר כי הדלקת היא תופעה חיובית בגוף כיוון שזו הדרך של הגוף להילחם בזיהומים, חיידקים, רעלים וחומרים מזיקים. זהו תהליך טבעי שבו הגוף מגן על עצמו כאשר הוא מזהה שהוא נחשף לחיידק או כשאנו נפצעים והפצע עלול להזדהם. מערכת החיסון פועלת ומגבירה את תאי הדם הלבנים וחומרים כימים אחרים שיילחמו ויימנעו פלישה לגופנו. במצבים אלו, הדלקת היא אקוטית – קצרה וממוקדת שחולפת במהירה.

להבדיל ממצב דלקתי זה שהוא חיובי, ישנו מצב של דלקת כרונית – דלקת ממושכת וארוכה, שהגוף מתקשה להתגבר עליה. אם כתוצאה מחשיפה ממושכת לאלרגנים או גורמי דלקת אחרים, אם כתוצאה מתפקוד לקוי של מערכת העיכול או כתוצאה מכך שהגוף תוקף את עצמו בעקבות שיבוש של מערכת החיסון.

דלקת כרונית היא דלקת שלילית ובעייתית. מלבד היותה גורם שמקשה על תהליך ההרזיה, היא גם מהווה גורם עיקרי למחלות לב, סרטן, סוכרת, אלצהיימר ועוד... ויש לה השפעות הרסניות על הבריאות שלנו.

ישנן מחלות דלקתיות כרוניות נפוצות כגון: דלקות מפרקים, דלקת בקיבה, דלקות מעיים כמו קרוהן וקוליטיס, אלרגיות, סינוסיטיס, דלקות עור ועוד. בחלק מהמקרים, הדלקת היא סמויה ואינה מורגשת כך שישנם אנשים שאפילו אינם מודעים לכך שגופם מתמודד עם דלקת כרונית.

בהקשר להרזיה, הדלקת יוצרת מעגל בעייתי כיוון שהדלקת גורמת להשמנה והשמנה גורמת לדלקת. כאשר יש דלקת בגוף, משתחררים חומרים כימים דלקתיים ואלו משבשים את התפקוד של ההורמון לפטין. לפטין הוא הורמון שמסייע לירידה במשקל על ידי הגברת חילוף החומרים והפחתת תחושת הרעב. כך שאם התפקוד של ההורמון לפטין לקוי, יהיה קשה יותר לרזות.

אחת הדרכים לאבחון דלקת היא באמצעות בדיקות דם  של שקיעת דם ESR ובדיקה של CRP שהן היעילות ביותר. ניתן לבדוק גם נוגדנים בדם IgG ובדיקות לגילוי אלרגיות אחרות.

הגורם הנפוץ ביותר לדלקת הוא תזונה לקויה בשילוב עם חוסר פעילות גופנית. ישנם גורמים נוספים כגון: אלרגיות למזון או אלרגיות לחומרים סביבתיים, זיהומים, סטרס ורעלים. למזון יש השפעה רבה ומשמעותית על המצב הדלקתי בגוף. התזונה יכולה להגביר את הדלקת או להפחית אותה.

בכדי להפחית את הדלקת מומלץ להפחית/להימנע מצריכה של מזונות מן החי כגון: מוצרי עוף ובשר, מוצרי חלב, ביצים וכו'. מזונות מן החי מכילים חומצה ארכידונית שהופכת בגוף לאיקוסנואידים מעודדי דלקת.

בכדי להפחית את הדלקת יש להגביר צריכה של מזונות המכילים חומצות השומן מקבוצת אומגה 3 ולהפחית צריכה של מזונות המכילים חומצות שומן מקבוצת אומגה 6. לאומגה 3 יש תכונה אנטי דלקתית, היא גורמת להפרשה של איקוסנואידים נוגדי דלקת בגוף. ולעומת זאת, לחומצת השומן אומגה 6 יש תכונה דלקתית, היא גורמת להפרשת איקוסנואידים מעודדי דלקת. חומצות השומן אומגה 6 אמנם חשובות לבריאות, אך המינון שלהם בתזונה צריך להיות קטן יותר מחומצות השומן אומגה 3 בכדי למנוע מצב דלקתי בגוף ואף אלרגיות.

מזונות עשירים באומגה 3 הם דגי ים צפוני כגון סלמון, טונה וסרדינים, אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים/שמן פשתן בכבישה קרה, זרעי צ'יה.

אומגה 6 נמצאת בעיקר שמנים צמחיים כמו שמן תירס/תירס, שמן סויה, שמן חריע, שמן /זרעי חמניות, זרעי שומשום/טחינה.

בכדי להפחית את הדלקת, נעשיר את התפריט בירקות, פירות, דגנים מלאים וקטניות שהם עשירים בוויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון. ונשלב מזונות בעלי תכונה אנטי דלקתית ספציפית כגון: בצל, בצל סגול, שום, עירית, פירות יער, רימון ותבלינים כגון: כורכום, ג'ינג'ר, קינמון, פלפל שחור.

הכורכום הוא אחד מצמחי המרפא העיקריים לטיפול בדלקת. החומר הפעיל העיקרי שבו נקרא כורכומין ופעילותו תועדה במאות מחקרים ופרסומים מדעיים שהראו כי הכורכומין בעל פעילות ישירה בעיכוב מנגנונים דלקתיים שונים. בנוסף, הכורכומין מהווה נוגד סרטן, נוגד חמצון, נוגד בקטריות, פטריות ווירוסים, תומך בניקוי רעלים ומגן על הכבד, משפר את תפקוד מערכת העיכול, מפחית רמות שומנים בדם, מסייע לאיזון רמת הסוכר בדם ועוד. בעת הטיפול בדלקת ובמחלות דלקתיות כדאי מאוד לשלב תוסף תזונה איכותי המכיל כורכומין. לפני הלקיחה יש להיוועץ עם איש מקצוע.

בנוסף לשינוי התזונתי ולשילוב הכורכומין בטיפול, חשוב לאבחן את הגורם לדלקת ולטפל בו. אם מקור הדלקת באלרגיות למזון או באלרגיות לחומרים סביבתיים, אם מדובר בחוסר איזון של מערכת החיסון, בתזונה לקויה או בתפקוד לקוי של מערכת העיכול וכו'. כשנדע מהו הגורם לדלקת, נוכל לפתור את הבעיה מהשורש, לנטרל את הגורם הבעייתי וכך להוריד את רמת הדלקת ולאפשר לגוף לרזות.

לקבלת מדריך שיטת שילובים להרזיה מנצחת – יש ללחוץ כאן:

http://inbalnd.ravpage.co.il/landing%20page?ref=tovlibegufi

ענבל ברדוגו, נטורופתית. מייסדת "שיטת שילובים" להרזיה.

מומחית להרזיית נשים, בדגש על בעיות עיכול, חוסר איזון הורמונאלי,

מחלות מטאבוליות, התמודדות עם מצבי לחץ וחוסר איזון רגשי.

חדשות - חם באתר !

 

סנסה