התועלות הבריאותיות של התרד – סופר פוד או פשוט אחד המזונות הבריאים ביותר לבריאותנו?

מאת: צוות קבוצת "טוב לי בגופי"

 

התועלות הבריאותיות של התרד –
סופר-פוד או פשוט אחד המזונות הבריאים ביותר לבריאותנו?

מאת: צוות קבוצת "טוב לי בגופי – אורח חיים בריא"
tered
בימינו המונח סופרפוד "מודבק" בנקל למזונות שונים ומשונים.
אך מהו המדד האמיתי לסופרפוד? תועלות רבות לבריאות הכללית?
מכלול של אבות מזון חיוניים?
אחד המזונות שאם היינו צריכים להתקיים רק ממנו, היינו שורדים?
אם כך הרי שתרד מבטיח ומקיים את כל אלה!

היום כמעט כולם כבר יודעים כבר כמה בריא לאכול עלים ירוקים-

הם מנקים את כלי הדם, מכילים ברזל, ומוסיפים טעם, צבע וריח לאוכל שלנו.
ויטמין קיי המצוי בעלים ירוקים מסייע בקרישת הדם ועוזר לתפקוד בריא של המוח.
  

תרד, אחד מאותם עלים ירוקים-
מסייע בחיזוק השרירים, במלחמה באוסטיאופורוזיס,
בשמירה על בריאות הלב ומלא בחומרי הזנה: ויטמין סי ואיי, חלבון, סידן, אשלגן,
ברזל, חומצה פולית, מגנזיום, סיבים והוא דל קלוריות.

תרד מכיל חומצה אלפא ליפואית המסייעת בהפחתת רמות הגלוקוז,
בהגברת רגישות לאינסולין, ובמניעת התחמצנות התאים בחולי סכרת.
חומצה אלפא ליפואית מסייעת גם במניעה של מחלות במערכת העצבים.

האשלגן שבו מסייע להורדת לחץ הדם משום שהוא סותר את השפעת הנתרן (מלח) בגופנו.
צריכה נמוכה מידי של אשלגן יכולה לגרום ללחץ דם גבוה לא פחות מצריכה גבוהה של נתרן.

ויטמין הקיי שבו משפר את ספיגת הסידן ומסייע לחיזוק העצמות ומניעת בריחת סידן.
תכולת המים הגבוהה בו עוזרת להסדיר יציאות וויטמין האיי שבו
עוזר בייצור חלב השומר על לחות השיער.
ויטמין סי עוזר בבניה ושמירה על הקולגן הבונה את עורנו ושיערנו.

הלוטאין (נוגד חמצון) שבו והבטא קרוטן טובים לבריאות העיניים ולראיה.
בטא קרוטן נמצא גם כמסייע למניעת אסטמה ומחלות במערכת הנשימה.
האשלגן והחומצה הפולית שבו מסייעים לבריאות המוח,
לשיפור הזיכרון וכן מעכבים את הזדקנות המוח ואף עוזרים לשקם
מצבים של התדרדרות בזיכרון כתוצאה מהזדקנות.

אורח החיים המודרני-
מעמת אותנו על בסיס יום יומי עם כניסת רדיקלים חופשיים לגופנו
באמצעות הנשימה של אויר מזוהם, אכילה של מזונות מזיקים,
מוצרי קוסמטיקה המכילים רעלנים ועוד.
הצטברות רדיקלים חופשיים עלולה לגרום להזדקנות מהירה
ולמחלות כמו דמנציה אלצהיימר ופרקינסון.
תרד מלא בנוגדי חמצון ויכול למנוע את השפעתם של רדיקלים חופשיים.
בניסוי שנעשה על עכברושים נצפה שיפור ביכולת הזיכרון והלמידה
אצל עכברושים שהוזנו בדיאטה עשירה בתרד.

במחקר שנעשה באוניברסיטת שיקאגו-
נבדקו כ950 גברים ונשים בני כ81 ונשאלו להרגלי התזונה שלהם.
במהלך 10 שנים מתחילת המחקר נערכו לנבדקים בחינות לבדיקת מצבם המנטאלי.
הוכח כי הירידה בתפקודים המנטאליים אצל הנבדקים שהדיאטה שלהם
הייתה עשירה בעלים ירוקים כמו תרד וקייל הייתה איטית יותר.

מדענים ביפן גילו לאחרונה שתרד מעכב הרס של הדי.אן.איי,
צמיחת תאים סרטניים וגידולים סרטניים.
אמנם הניסוי בוצע גם פה במכרסמים, עכברים הפעם,
אך הוכחה ירידה של 56.1% בנפח הגידול הסרטני ללא כל תופעות לוואי.
מדהים, לא?!

החדשות הטובות-
 הן שגם במחקרים שנעשו בבני אדם יש תוצאות מרשימות.
במחקר של אוניברסיטת הרווארד הוכח כי דיאטה עשירה בפלבנואידים
(נוגדי חמצון המצויים בשפע בעלים ירוקים)
הפחיתה ב40% מקרים של סרטן השחלות.
במקרים של חולי סרטן הערמונית נצפתה הגברה בהרס תאים סרטניים
אצל חולים שצרכו עלים ירוקים המלאים בנוגדי חמצון כמו בטא קרוטן ולוטאין.

לסיכום – תועלות התרד:
• מסייע בקרישת הדם ועוזר לתפקוד בריא של המוח
• מסייע בחיזוק השרירים
• עוזר במלחמה באוסטיאופורוזיס
• תורם בשמירה על בריאות הלב
• מונע התחמצנות התאים בחולי סכרת
• מסייע במניעה של מחלות במערכת העצבים
• שומר על לחות השיער. עוזר בבניה ושמירה על הקולגן הבונה את עורנו ושיערנו
• טוב לבריאות העיניים והראייה
• נמצא כמסייע למניעת אסטמה ומחלות במערכת הנשימה
• מנטרל הצטברות של רדיקלים חופשיים העלולים לגרום
להזדקנות מהירה ולמחלות כמו דמנציה אלצהיימר ופרקינסון
• נמצא כמועיל ליכולת הזיכרון והלמידה
• דל בקלוריות
• מקור צמחי לחלבון איכותי


כך שיש הרבה סיבות טובות מאד מדוע כדאי לאכול תרד, ולמה לא בעצם?
אפשר לשלב אותו כעלים טריים בסלטים או להכניסו בתבשילים,
במרקים ובפשטידות, בכל צורה בה אתם אוהבים. ב
כוס אחת של תרד ליום יש שפע של חומרי הזנה המשפיעים על בריאותינו.
אז שיהיה בתיאבון ולבריאות.

חדשות - חם באתר !

 

סנסה